5 dingen die een startup-leven en zeilen rond de wereld gemeen hebben

Twee jaar geleden hebben mijn vrouw en ik ons ​​veilige Zwitserse huis ingeruild voor een klein zeiljacht om de wereld rond te zeilen. Zoals je misschien wel kunt raden, was het niet gemakkelijk om deze beslissing te nemen. Onze kinderen namen afscheid van hun vriendjes, 95% van hun speelgoed, comfortabele slaapkamer en vertrouwde speeltuin. Mijn vrouw en ik namen afscheid van ons huis, stapten in de gehuurde minibus met al onze bezittingen, haalden de kinderen op van de kinderopvang en reisden naar onze boot, de “Maya”, in het zuiden van Frankrijk om aan boord te gaan van onze once-in-a-lifetime avontuur.

Ik begon een nieuw bedrijf op de dag dat we zouden verzenden, en het had onlangs een zeer succesvolle lancering. Het is mijn tweede bedrijf, om precies te zijn. Tijdens het zeilen, voor anker of in een jachthaven werk en communiceer ik met mijn teamleden die zich wereldwijd bevinden, waaronder Zwitserland, Finland, Mauritius en Portugal. Aan de Pacifische kant van het Panamakanaal zijn we onlangs Costa Rica binnengekomen. Daarna zetten we koers naar Galapagos, gevolgd door een reis naar het paradijselijke eiland in de Stille Zuidzee.

Er zijn maar weinig ondernemers die kunnen beweren hun bedrijf al varend te zijn begonnen. Misschien ben ik de eerste, of misschien ben ik de enige? Tijdens het zeilen met mijn gezin en het opzetten van een bedrijf, drong het tot me door dat er lessen uit zeilen zijn die kunnen worden toegepast op startups. Dit essay bespreekt vijf essentiële zeileigenschappen en hun startup-tegenhangers.

  1. Een sterke boot.

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar een krachtige boot hebben staat gelijk aan een sterk zeilteam. Hoe kan men ervoor zorgen dat het team dat ze samenstellen, ontberingen kan doorstaan ​​en toch van de goede tijden kan genieten en waarderen? Ik wil kandidaten persoonlijk ontmoeten, maar ik vertrouw op videoconferenties om prospects talloze keren te screenen totdat ik zeker ben van mijn wervingsbeslissing. Terwijl ik voor anker lag, maakte ik drie aanwervingen. (Aan het einde zal ik mijn vaarroute benadrukken.)

  1. Het kompas en de sterren

Omdat de meeste van onze kaarten op de iPhone staan ​​- die we al twee keer in zee zijn verloren – heb ik mijn telefoon niet meer aan dek. Het betekent dat we terug zijn gegaan naar de basis van navigatie: onze route plannen, routebeschrijvingen en afstanden opschrijven en navigeren met een kompas. We raadplegen zelden de elektronische kaart van de iPhone, die op het water in de cabine moet blijven. Als gevolg hiervan hebben het kompas en zelfs de sterren een belangrijke rol gespeeld in onze navigatie. Ze hebben zeilers door de geschiedenis heen geholpen in de richting te sturen die ze willen en op koers te blijven. Mijn kompas is best handig en een betrouwbare bron van informatie.

Het kiezen van de juiste uitdaging om aan te pakken is vergelijkbaar met het hebben van een betrouwbaar kompas in de bedrijfswereld. Daarom kan ik niet genoeg benadrukken hoe cruciaal het is om een ​​probleem te kiezen dat de moeite waard is om op te lossen wanneer je een bedrijf van onderaf start – dit helpt bij het uitstippelen van de juiste route en om op het goede spoor te blijven als je eenmaal bent vertrokken. Neem regelmatig contact op met uw klanten om te zien of de oplossing die u denkt te geven nog steeds de beste optie is. Zoals Paul Graham, mede-oprichter van Y Combinator, benadrukt, zijn uw klanten uw zeekaarten.

  1. Effectieve communicatie.

Communicatie is cruciaal, waar je ook bent. En u wilt tijdens het zeilen de beste beschikbare communicatiemiddelen. De volgende communicatiemiddelen staan ​​ons ter beschikking:

  • Wanneer een, twee of drie iPhones kapot gaan, heb je vier back-ups bovenop papieren kaarten, kompas en sterren.
  • Een enkele Android-telefoon met een vast telefoonnummer
  • Een satelliettelefoon, een maritieme marifoon en een kortegolf SSB Ham-radio zijn allemaal inbegrepen.
  • Een pactor-modem voor kortegolf radio-e-mailtransmissie. De satelliettelefoon en het pactor-modem zijn essentieel voor weerberichten op volle zee.

Als het om zaken gaat, gebruikt het nieuwe bedrijf dat ik heb opgericht HipChat en Trello. We kunnen dagelijks synchroniseren met HipChat. Iedereen legt vast wat ze die dag hebben gedaan en wat ze van plan zijn. Het is voor mij het belangrijkste instrument. Vanwege het tijdsverschil en het gebrek aan persoonlijke interactie tijdens lunch of koffiepauzes, is dit de belangrijkste bron van informatie over wat iedereen aan het doen is.

  1. Eerlijk zijn tegen alle mensen, inclusief jezelf.

Het is een van de meest cruciale lessen die ik ooit heb geleerd. Het is van cruciaal belang om volledig eerlijk te zijn tegen jezelf en anderen. Vertel altijd de waarheid, ongeacht de gevolgen. Het is niet altijd gemakkelijk, maar uiteindelijk is het de moeite waard. Tijdens het zeilen moet ik bijvoorbeeld misschien naar een plek varen waar ik de dag zal doorbrengen vanwege een vergadering of een ander doel. Ik heb er echter geen zin in omdat het onzeker is. Het is van cruciaal belang om eerlijk tegen jezelf te zijn. Ik kon het gevoel van me afzetten en mezelf aansporen om door te gaan. Dit kan echter fataal zijn. In het bedrijfsleven is het net zo.

Respect komt voort uit eerlijk zijn tegen mensen. We hadden wat bootproblemen toen we op Curaçao aankwamen, en we hadden kinderen bij ons. We hadden geen tijd om in te checken bij de douane, maar twee dagen later wel. We hadden kunnen liegen en zeggen dat we net waren aangekomen toen ze vroeg, en niemand zou het ooit weten. Maar in plaats van te liegen, vertelde ik ze de waarheid. Ze waren niet blij, maar ze spraken uiteindelijk hun dankbaarheid uit voor mijn eerlijkheid. Het bevordert vertrouwen, dat de basis is voor alle geweldige dingen.

  1. Problemen oplossen

Er zullen onvermijdelijk fouten optreden in uw persoonlijke en professionele leven, en ik kan u niet vertellen hoe moeilijkheden of situaties zijn ontstaan ​​tijdens ons zeilavontuur. Het meest recente ongeluk betrof het vervangen van de toiletbril aan boord van het jacht. We waren in Costa Rica en een vervangende wc-bril is niet gemakkelijk te vinden bij het plaatselijke Home Depot. Dus we gebruikten een beetje fantasie en vroegen een plaatselijke reparateur om een ​​stuk te maken van wat vuilnisbakken. Hij maakte er een vervangend onderdeel van en het werkte.

In een startup moet je vaak plannen maken voor het ergste, en je moet ook vertrouwen hebben in het vermogen van je team om problemen op te lossen. Zo leerde onze marketingdirecteur coderen in Ruby on Rails en HTML. We hebben onze video’s voor minder dan $ 500 gegenereerd toen we ze nodig hadden.

Het vermogen om langs de weg te improviseren kan onderscheid maken tussen succes en mislukking, of zelfs leven en dood op zee. Als zeiler en ondernemer is het vermogen om moeilijkheden te diagnosticeren en op te lossen essentieel.

Ten slotte is het leven op een boot vergelijkbaar met het leven in een bedrijf omdat het onvoorspelbaar is. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts. Er breekt iets, de wind draait en er is geen elektriciteit. Veranderingen in de aandelenmarkt, klantvoorkeuren en vertragingen bij de lancering zijn voorbeelden van geen wind meer. De truc is om te erkennen dat elke dag uniek is, maar het biedt ook een kans om iets nieuws te proberen – het behalen van een recente overwinning. Elke dag is anders in de startup-wereld, en elk moment is speciaal.

Mijn conclusie is dan ook dat ondernemers zich nergens zorgen over hoeven te maken. “Als je een probleem hebt dat kan worden opgelost, hoef je je geen zorgen te maken”, zegt een boeddhistisch spreekwoord. Het heeft geen zin om je zorgen te maken over een situatie die niet kan worden opgelost.” Dus waarom zou je je zorgen maken?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Betrekking hebben

Verwant Nieuws

Nieuws

Laatste Nieuws

niet missen Onze update