Als ondernemer zijn er vijf dingen die zeilen u kan leren.

Na een gesprek over leiderschap met Paul Carroll, presenteert onze tweede gastpost inzicht in uw leiderschapsrol als ondernemer.

Michael de Waal, een ander lid van Paul’s geweldige pool van professionals, is onze nieuwste gastblogger voor Insurance Thought Leadership. Hij richtte en runt een multinationaal softwarebedrijf, dus hij weet het een en ander over het runnen van een bedrijf. Om het nog intrigerender te maken, is Michael ook een zeeman (vandaar de analogie in dit essay).

Michael, help ons hier alsjeblieft doorheen

De meeste ondernemers worden gedwongen ondernemer te zijn in plaats van te willen zijn.

Je krijgt als gedreven ondernemer in de verzekeringssector beduidend meer belemmeringen en beloningen dan de gemiddelde werknemer. Deze ups en downs kunnen net zo moeilijk zijn als het navigeren op een schip tijdens een storm op volle zee, maar ik heb beide gedaan en ben er levend uitgekomen.

Tijdens het zeilen op de oceaan hebben de dingen die ik heb opgedaan me ook op het land geholpen. Hier zijn vijf ondernemerslessen die ik heb geleerd tijdens het zeilen:

  1. Begrijp de voorwaarden

Het begrijpen van nautische uitdrukkingen zoals achter, stuurboord en lijwaarts is essentieel voor het omgaan met uw bemanning en het besturen van uw jacht tijdens het zeilen. In het bedrijfsleven geldt hetzelfde, en uw volgende contract kan verloren gaan in de vertaling als u de taal van uw klanten en concurrenten niet spreekt.

Het bijwonen van conferenties en cursussen zijn beide uitstekende manieren om nieuwe zinnen te verwerven en om te laten zien dat u de expert bent voor een doel.

  1. Maak gebruik van windpatronen.

Gijpen en overstag gaan zijn twee zeiltechnieken die u helpen de wind onder controle te houden en uw boot in de juiste richting te sturen. Trends zijn uw wind in het bedrijfsleven en u moet weten op welke manier ze waaien. Trek elke dag een paar minuten uit om op de hoogte te blijven van de laatste wereldwijde en lokale trends.

Aggregators als Feedly en SmartNews en social media feeds houden je op de hoogte van de actuele stand van zaken.

  1. Herken wanneer het laken strakker of losser moet worden gemaakt.

Een deken is een lijn of touw dat wordt gebruikt om het zeil tegen de wind in te trimmen.

In het bedrijfsleven moet u overwegen wanneer u uw budget en de groei van uw bedrijf moet aanscherpen of versoepelen volgens uw verkoopcyclus en marktkrachten.

Markten fluctueren, en dat geldt ook voor uw bedrijf. Het beste moment om marketingcampagnes te starten en personeel te werven of de portemonnee te trekken, wordt bepaald door deze schommelingen in de tijd te volgen.

  1. Pas je snel en verstandig aan een veranderend klimaat aan.

Tijdens het zeilen kan het weer in een oogwenk omslaan, en u moet weten hoe u met de zeilen kunt compenseren, navigeren in moeilijke omstandigheden en profiteren van alles wat u wordt toegeworpen. Als je een bedrijfsleider bent, is het niet veel anders.

Het bedrijfsleven is, net als het weer, altijd in beweging en aan het veranderen. Het doorstaan ​​van de storm vereist ervaring en soms rauwe moed, of je nu een schip op zee bestuurt of een bedrijf runt op het land. Beschouw elke storm als een kans om van de vorige te leren, en onthoud dat je soms de luiken moet dichtgooien – en afwachten.

  1. Wees een sterke kapitein.

Een zeilboot kan een volledige bemanning nodig hebben om te werken, maar ze zullen het niet goed kunnen doen zonder een kapitein die de leiding heeft. Uw visie, doorzettingsvermogen en ervaring leiden de activiteiten van de bemanning, en niemand zal weten welke weg te gaan zonder deze richting.

Je brengt je dagen door als kapitein van een schip of een bedrijf dat zeilen fixeert, de bemanning leidt en verraderlijke wateren bevaart. Als u op het punt staat een bedrijf op te richten of een nieuwe richting in te slaan, onthoud dan vooral één ding: houd uw hand aan het stuur en onthoud:

Volgens de optimist is de pessimist geïrriteerd door de wind, en die zal veranderen. De kapitein stelt de zeilen bij en stippelt een nieuwe koers uit.

Wat heb je meegenomen uit je zakelijke ervaring?

Michael, ik waardeer je gedachten. Veel van die concepten spraken me aan toen ik Customer Insight Leader oprichtte en Laughlin Consultancy leidde.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Betrekking hebben

Verwant Nieuws

Nieuws

Laatste Nieuws

niet missen Onze update