Een bedrijf opbouwen lijkt veel op zeilen.

De drievoudig ondernemer die Google-manager werd, gaf een interessant recent interview op Y Combinator’s Female Founders Conference, waar ze besprak hoe ze opgroeide op de Chesapeake Bay en op jonge leeftijd begon te zeilen.

Ze vertelde het publiek: “Ik merkte al snel dat ik op lange zeilen vertrok in mijn kleine zeilbootje, en dit was vormend. Later nam Greene deel aan competitieve zeilbootraces en begon te windsurfen.

Ze nam ook enkele niet-nautische lessen mee. Ze zei dat zeilen haar de vaardigheden had gegeven die ze uiteindelijk gebruikte om VMware naar een beursintroductie van $ 19 miljard te leiden.

Een bedrijf opbouwen lijkt veel op zeilen, stelt Greene. Bovenal geloof ik dat het hebben van een connectie met het water aanzienlijk heeft bijgedragen aan mijn onafhankelijkheid en het besef van de betekenis en waarde van mijn eigen perspectief.

Welke specifieke lessen heeft ze meegenomen?

Let goed op. “Je moet heel goed observeren als je succesvol wilt zeilen. Om je doel te bereiken, of het nu een race is of gewoon thuiskomen, moet je eerst bepalen wat de wind en de zee je proberen te vertellen”, merkte Greene op. Eenzelfde aandacht voor het in de gaten houden van de eerste tekenen van verandering of rampspoed is vereist in het ondernemerschap.

Snel handelen. Als er iets verandert, moet je snel handelen. “Je moet een strategie hebben en het vermogen om die voortdurend te herzien in het licht van nieuwe kennis. Jij bepaalt wanneer het zover is, of het nu is omdat een rivaal je heeft benaderd, de wind is veranderd of iets anders. Je kunt de race niet vertragen, ’ verduidelijkte Greene.

Gooi alle twijfel aan jezelf weg. Er moet een goed evenwicht worden gevonden tussen constructieve zelfevaluatie en verlammende twijfel aan zichzelf voor succesvolle zeilers. En oprichters ook. “Een zeilbootcampagne vereist dat je in het heden leeft. Je moet je twijfel aan jezelf overwinnen, maar je moet nog steeds het vermogen behouden om je keuzes te heroverwegen”, merkte Greene op.

Het juiste team is essentieel. “De keuze van je bemanning is echt cruciaal tijdens het racen met een zeilboot. Een goede schipper zijn vereist dat de juiste individuen in de juiste posities in harmonie presteren “, merkte Greene op. Voor startups geldt hetzelfde.

Geniet van de reis. “Het belangrijkste is om alles te geven, of je nu een bedrijf ontwikkelt of een boot vaart. Je geeft alles omdat je je doel waardeert en van het proces houdt, niet omdat het zou moeten of omdat winnen ervan afhangt. Als oprichter van een bedrijf vind je het leuk om dingen te creëren. Veel plezier met het toevoegen van waarde “Greene vatte het samen.

Het onderschatte belang van hobby’s voor ondernemers.

Ook al kunnen de meesten van jullie niet zomaar met rubberboten gaan racen, de grootste en meest praktische les uit Greene’s toespraak heeft misschien niet eens te maken met zeilen. Bekijk de volledige talk hieronder voor meer informatie. In plaats daarvan is het het belang van elke activiteit voor ondernemers.

Hoewel de passie van Greene misschien uniek lijkt, zijn andere succesvolle eigenaren naar buiten gekomen om te vertellen hoe hun hobby’s, waaronder paardrijden, surfen, langeafstandslopen en bergbeklimmen, hen hebben geholpen de lef, duidelijkheid en onverschrokkenheid te ontwikkelen die nodig zijn om hun bedrijf uit te breiden . Bovendien beweren onderzoeks- en persoonlijke accountants dat de mentale pauze die deze hobby’s bieden, zowel de creativiteit als de professionele prestaties verbetert.

Laat Greene en andere actieve oprichters u daarom motiveren om na te denken over het nastreven van een stressverlichtend, veerkrachtverhogend tijdverdrijf als u in uw vrije tijd een beetje een luie stoel bent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Betrekking hebben

Verwant Nieuws

Nieuws

Laatste Nieuws

niet missen Onze update