Typen jachtzeilen

Enkele voorbeelden van jachtzeilen zijn:

Het grotere zeil achter (achter) de mast die aan de mast en giek is bevestigd, wordt het grootzeil genoemd.
Voorzeil: Het zeil dat zich tussen de mast en de voorstaglijn bevindt. Er zijn veel maten voorzeilen, dit kan een fok, een genua of een spinnaker zijn: bij hardere wind is een werkende fok een kleinere fok die tussen de mast en de voorstag past. Aan de andere kant overlapt een genua fok het grootzeil en biedt deze de meeste kracht bij een lichte bries.
Bij het tegen de wind zeilen wordt een spinnaker gebruikt – een groot ballonvormig zeil dat aan de mast aan de boeg van de boot is bevestigd.
Hoewel sommige zeilen misschien niet altijd worden gebruikt, zijn ze niettemin belangrijk en zullen ze waarschijnlijk aan boord van de meeste zeilschepen worden gedragen. Er zijn meerdere zeilen met verschillende functionaliteiten. Functionele zeilen garanderen dat de bemanning de boot onder alle weersomstandigheden en bij elke snelheid kan besturen, en omvatten onder de wind, lichte lucht of reacher en stormzeilen.

Lees hier meer over termen en componenten van jachtoptuiging.

items uit het zeil
Het begrijpen van de verschillende zeilelementen is cruciaal voordat je je gaat verdiepen in de verschillende textielsoorten die kunnen worden gebruikt voor zeilbootzeilen.

onderdelen van een zeil zijn onder meer:

  • Hoofd: de top van het zeil
  • Overstag: de voorste hoek van het zeil
  • Voet: de basis van het zeil
  • Luff: de voorrand van het zeil
  • Bloedzuiger: De achterrand van het zeil
  • Clew: de onderrug van het zeil
  • Jachten twee cruisen op de zeeën

materialen voor superjachtzeilen

De ontwikkeling van zeilstoffen en materialen gaat en gaat nog steeds snel. Op dit moment kunnen zeilschepen worden uitgerust met alles van Dacron crosscut-zeilen die zijn ontworpen voor ontspannen cruisen tot koolstof- en UHMPE-laminaten die zijn ontworpen voor competitief racen.

Drie belangrijke soorten stof kunnen worden gebruikt om functionele zeilen te maken:

Geweven textiel is duurzaam en zuinig, maar ze zijn zwaarder dan de andere keuzes en hebben een slechte vormvastheid.
Gelamineerde zeilen met panelen: over het algemeen minder duurzaam, maar aanzienlijk beter in vormbehoud en lichter van constructie dan geweven zeilen
Gelamineerde membranen met grote doorsnede zorgen voor de beste vormbehoud. Hoewel ze de duurste zijn, zijn ze ook de lichtste en meest robuuste.
Afhankelijk van het type jacht, de grootte en het soort zeilen dat de boot gaat uitvoeren, zoals cruisen of racen, moet het zeilmateriaal worden gekozen.

Zoals bij alle werfwerkzaamheden, is het van cruciaal belang om een ​​leverancier te vinden waarmee u goed kunt samenwerken bij het kiezen van een leverancier voor de uitrusting van de masten en tuigage van een superjacht. “Uw zeilmaker moet niet alleen worden gekozen op product, maar ook op service en vertrouwen”, zegt Fiona Bruce van Doyle Sailmakers.

Er is een uitgebreid netwerk van zeilbouwers en lofts waaruit u kunt kiezen, elk met unieke voor- en nadelen.

Eco-sailing is het superjacht van de toekomst voor zeilen.
Zeilen op zeiljachten en de jachten zelf worden elk jaar lichter en veerkrachtiger, waardoor ze boten sneller en effectiever kunnen voortstuwen. Kunnen we eindelijk afscheid nemen van diesel nu we in de jaren 2020 zijn, aangezien wind-, water- en zonne-elektriciteit momenteel als alternatieve brandstoffen dienen?

Recente innovaties hebben geleid tot het gebruik van wind- en zonne-elektriciteit om de batterijbank benedendeks op te laden, wat de vooruitgang en groeiende belangstelling voor groene stroom aantoont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Betrekking hebben

Verwant Nieuws

Nieuws

Laatste Nieuws

niet missen Onze update