Waarom een ​​terugblik op de zeilboot zo handig is

Om verschillende redenen is de zeilboot een geliefd retrospectief formaat. Allereerst is het een creatieve manier om ideeën te documenteren en te reflecteren op eerdere sprints. De zeilbootmetafoor maakt het veel begrijpelijker en toegankelijker. Om deze techniek voor hen te laten werken, hoeft een team niet goed thuis te zijn in agile concepten en woordenschat.

Bovendien richten veel retrospectieve methodieken zich primair op de successen en mislukkingen van een sprint. Deze stijl duikt dieper en daagt teams uit om de factoren vast te stellen die de tijdlijn, samenwerking en resultaten van hun project verbeteren en belemmeren. Dit resulteert in een nog verdergaande ontwikkeling.

Retrospectieven van zeilboten gebruiken om een ​​hoog niveau van samenwerking en vertrouwelijkheid te behouden
Uw team zal ongetwijfeld veel leren van een zeiloverzicht, waarvan sommige misschien niet geschikt zijn voor openbare consumptie.

Als u deze zeiloefening op een conventioneel whiteboard doet, moet u al uw resultaten aan het einde van de retrospectieve vergadering noteren of het bord ergens veilig opbergen. Bovendien, als sommige van uw teamleden op afstand werken, hebben ze geen toegang tot die gegevens wanneer ze die nodig hebben.

1.Waarom is de retrospectieve zeilboot zo populair?

Hier is onze beknopte reactie: omdat het gemakkelijk is. Het is zowel heel eenvoudig als zeer interessant dankzij de metafoor. Teams kunnen deze methode gebruiken om ideeën te creëren en actie-items te brainstormen zonder veel training of technische ervaring, omdat iedereen kan begrijpen wat een zeilboot is.

2. Zijn een zeilboot en een speedboot analoog?

Ze lijken erg op elkaar omdat ze allebei je sprintevaluaties beginnen met een metafoor. Veel andere retrospectieve tactieken, waaronder de zeilboot, speedboot en zelfs het piratenschip, hebben een vergelijkbare structuur en hetzelfde concept.

3. Waar staan ​​ankers in de zeilbootretrospectie voor?

De obstakels die je sprint of project vertraagden, worden weergegeven via ankers. Wat weerhield het ervan om zo effectief mogelijk te werk te gaan? Misschien was er veel gecompartimenteerde communicatie gaande. Of misschien was de barrière het krijgen van de juiste opmerkingen en goedkeuringen. Op uw afbeelding met zeilbootthema worden die vertragingen weergegeven als ankers.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Betrekking hebben

Verwant Nieuws

Nieuws

Laatste Nieuws

niet missen Onze update