Wat ondernemerschap en zeilen met elkaar gemeen hebben

Je zou me kunnen omschrijven als een onbedoelde ondernemer, en je zou kunnen zeggen dat ik een toevallige zeiler ben. Zeilen en ondernemen kwamen beide in mijn leven voor toen ik ze het minst verwachtte. Toen ik naar New York City verhuisde (per slot van rekening is Manhattan een eiland), leerde ik zeilen, en mijn passie voor zeilen bracht me ertoe om geweldige zeiluitrusting te zoeken die speciaal voor vrouwen was ontworpen. “Hoe moeilijk kan het zijn om zeilkleding voor vrouwen te maken die nuttig en flatterend is?” Ik vroeg me af nadat ik niet veel goede opties had ontdekt. Het blijkt dat het iets moeilijker is dan ik had verwacht. Maar het eindresultaat heeft mijn verwachtingen op onverwachte manieren overtroffen.

Ik begreep tot voor kort niet hoeveel zeilen me had voorbereid op het ondernemerschap. Zeillessen hebben me geholpen bij mijn nieuwe ondernemingsactiviteiten. Hier zijn enkele overeenkomsten tussen zeilen en ondernemen.

Alles draait om plannen.

Als zeiler is plannen een van de eerste dingen die je leert. U weet dat u rekening moet houden met het weer, uw bestemming en uw bemanning en hoe al deze factoren u kunnen helpen uw doel te bereiken. Een goede zeiler is goed voorbereid en heeft een duidelijk doel voor ogen en een primaire strategie om dat doel te bereiken, en een back-upplan voor het geval Plan A mislukt. Je drijft alleen maar waar de wind je ook brengt als je geen plan hebt, wat nooit goed werkt in zeilen of zaken. Een strategie houdt u gefocust op uw einddoel en begeleidt u bij het nemen van beslissingen.

Improvisatie is essentieel.

Hoewel planning essentieel is, is de tweede les die we in zeilen (en ondernemerschap) hebben geleerd, dat alles wat mis kan gaan, dat ook zal doen. Je moet kunnen improviseren. Zeilers staan ​​bekend om hun vermogen om MacGyver voor bijna elk probleem een ​​oplossing te bieden. Ik gebruikte een spinnakerstok en kabelbinders om een ​​zeil te maken. Ik had niet verwacht dat de mastschuiven zouden mislukken, maar ik bedacht een tijdelijke oplossing waardoor we in de goede richting konden blijven zeilen als ze dat deden. Je moet je zeilen aanpassen om op koers te blijven als de wind verandert (en dat zal ook gebeuren!). Bij het starten van een bedrijf is het hetzelfde.

Neem een ​​beslissing.

Een van de meest typische gevaren voor ondernemers is analytische verlamming. Ondernemer zijn kan kostbaar zijn. Voor een zeeman kan het fataal zijn. Zeilen vereist vaak dat je snelle beslissingen neemt op basis van beschikbare informatie en intuïtie. In een zeilwedstrijd moet je bijvoorbeeld tactische beslissingen nemen in reactie op je concurrenten of veranderende omstandigheden. Als u te lang wacht met het maken van een keuze, neemt uw concurrent de binnenbaan naar de markering terwijl u nadenkt over waar hij moet overstag gaan. Zo is het ook met ondernemerschap. Hoewel aandacht voor detail essentieel is, kunnen de talrijke beschikbare alternatieven u overweldigen. Ritsen zijn open in 243 verschillende tinten, waarvan 40 blauwe tinten. Ik zou gemakkelijk geobsedeerd kunnen raken door het vinden van de perfecte match. Je realiseert je echter al snel dat het beter is om op je gevoel te vertrouwen en door te gaan met belangrijkere beslissingen.

Creëer een krachtig team.

Niemand is foutloos op alle gebieden. Met alle respect voor alleenstaande zeilers, heeft het meestal de voorkeur om een ​​gediversifieerd team te hebben met een breed scala aan vaardigheden. Je kunt een fantastische stuurman zijn, maar een vreselijke navigator; daardoor selecteer je een bemanningslid die een goede koers kan uitzetten. Bij ondernemerschap moet u een team samenstellen dat bij uw capaciteiten past en tegelijkertijd uw tekortkomingen versterkt. Ik ben geen modeontwerper, maar ik heb het geluk gehad een fantastische patroonmaker te vinden die ervoor zorgt dat onze kledingstukken passen bij het vrouwenlichaam en een fabriekspartner die onze kleding tot leven brengt met hoogwaardige creativiteit. Zonder deze teamleden zou ik vastzitten in de brainstormfase. Een uitstekende site-ontwerper, een productfotograaf en een businesscoach ronden mijn team af. Hoewel ik de kapitein van dit schip ben, is mijn bemanning hier om een ​​veilige reis te garanderen.

Maak aantekeningen van iedereen.

Sommige van de essentiële zeillessen die ik heb geleerd, zijn afkomstig uit onverwachte bronnen. Je kunt van praktisch iedereen iets leren als je bereid bent te luisteren. Een wijze visser leerde me ooit hoe je veranderende stromingen kunt zien door patronen in de zee te observeren. Een boogschutter liet me zien hoe ik de spinnaker moest draaien tijdens het gijpen om de vlieger vol en recht te houden tijdens het racen. In het bedrijfsleven is het hetzelfde. Een officiële leraar of mentor geeft gewoonlijk geen belangrijke leringen. Een van onze fabrieksnaaisters stelde een patroonaanpassing voor die het naaien van een van onze modellen aanzienlijk eenvoudiger maakte. Sommige van onze beste productwijzigingen en ideeën zijn afkomstig van feedback van klanten. Goede ideeën en lessen zullen op je pad komen als je je geest en oren openhoudt.

Er zijn verschillende parallellen tussen zeilen en ondernemerschap, en dit is slechts een handvol die ik de afgelopen jaren heb ontdekt. Zeilen zou waarschijnlijk een voorwaarde moeten zijn voor iedereen die overweegt een bedrijf te starten; als je goed kunt leren zeilen, heb je veel van je capaciteiten. “Zeilers, met hun ingebouwde gevoel voor orde, service en discipline, echt de wereld zou moeten beheersen”, zei de Britse marineofficier en romanschrijver Nicholas Monsarrat. Dat zou naar mijn mening geen slechte zaak zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Betrekking hebben

Verwant Nieuws

Nieuws

Laatste Nieuws

niet missen Onze update