Ondernemerslessen

Varen in een echte storm heeft me veel geleerd over ondernemerschap.

Hallo daar! Tiago hier, en ik ben de gastheer van Wannabe Entrepreneur. Als je naar het programma hebt geluisterd, weet je waarschijnlijk dat ik een grote zeilfan ben. Ik heb mijn eerste storm twee jaar geleden doorstaan ​​en ik heb een paar dingen geleerd die kunnen worden toegepast op verschillende facetten van het leven, waaronder ondernemerschap.

Waardoor is dit gebeurd?

We waren van plan om in de zomer van 2020 een zeilboot van 10 meter in Kroatië te huren voor mijn eerste ervaring als kapitein. Ik zeil al sinds mijn tienerjaren, maar dit was mijn eerste keer als kapitein op een groter schip. We hadden gepland om vier dagen te zeilen op de prachtige en rustige Middellandse Zee, maar het weer werkte niet mee.

Les 1

Sommige dingen liggen buiten je controle.

Veel elementen, zoals marktschommelingen, financiële crises, concurrentie, enzovoort, liggen buiten uw controle bij het opzetten van een bedrijf. Hetzelfde kan gezegd worden van het weer. We hadden de pech dat we de vier dagen hadden gepland tijdens de Bora, een kenmerkende Kroatische storm. Met windstoten tot boven de 30 mph.

Les 2

Concentreer je op waar je controle over hebt.

We konden niet zeuren over onze pech, want dan zou de storm niet verdwijnen. In plaats daarvan concentreerden we ons op wat we konden controleren. We hebben de weersvoorspellingen regelmatig gecontroleerd en onze zeilplannen op de juiste manier aangepast, waarbij we de perioden van de dag met de slechtste prognose vermeden.

Er zijn veel dingen waar ik geen controle over heb als ik mijn kleine coworking-ruimtebedrijf uitbreid, zoals het wegvallen van leden, interne conflicten of imitatieproducten. Ik kan alleen zoveel mogelijk informatie opnemen en proberen mechanismen in te voeren om deze minder dan ideale scenario’s te verzachten. Sommige van deze maatregelen omvatten het verzamelen en verbeteren van gebruikersinput, en ervoor zorgen dat de site een prettige en bemoedigende sfeer heeft.

Les 3

Verwacht het ergste, maar hoop op het beste.

Op een van de dagen arriveerde de storm eerder dan verwacht en bevonden we ons midden in het hart. Het probleem is dat zodra de wind begint te waaien, alles sneller, luider en met meer energie begint te bewegen. Voordat de storm komt, is het van cruciaal belang dat alle touwen zijn georganiseerd en dat de bemanning is voorbereid met reddingsvesten en correct schoeisel, omdat kleine acties lang kunnen duren.

Evenzo zou het helpen als u bedenkt wat er mis kan gaan in uw bedrijf. Voordat ik bijvoorbeeld een interview voer, probeer ik mezelf voor te bereiden door de apparatuur te testen, ervoor te zorgen dat het internet goed werkt en een back-upplan te hebben, zoals het gebruik van de gegevens van de telefoon, het verlagen van de echo van de kamer, enzovoort . Door dit alles in gedachten te houden en van tevoren te plannen, verloopt het hele proces soepeler.

Les 4

Leer van je fouten.

We waren allemaal uitgeput nadat we veilig in de jachthaven waren aangekomen. Als nieuwe kapitein dacht ik na over wat we beter hadden kunnen doen en kwam tot de conclusie dat er tal van verbeterpunten waren. Ik heb er met de bemanning en andere zeilers over gesproken en ik voel me nu beter voorbereid op een storm.

Naarmate je leert, zullen er dingen mis gaan, maar je moet weerstand bieden aan de impuls om met de vinger te wijzen en jezelf beter voor te bereiden dan de vorige keer.

Als een junior engineer een kritieke fout maakt, zoals het verwijderen van een database, zullen veel supervisors de nieuwe ontwikkelaar hevig bekritiseren en zelfs beëindigen. Dat is echter de verkeerde manier. Hoe voorkomen we dat dit nog een keer gebeurt? is de vraag die ze aan hun personeel zouden moeten stellen.

Conclusie

Ik ben dol op zeilen en zal elke gelegenheid aangrijpen om erover te praten. XD Ik ging een jaar na mijn eerste zeilreis opnieuw naar Kroatië om nog een zeilavontuur te beleven, waarbij ik dagelijkse podcastafleveringen vanaf de boot over de ervaring opnam. Als je van dit soort informatie houdt, zorg er dan voor dat je ernaar luistert.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Betrekking hebben

Verwant Nieuws

Nieuws

Laatste Nieuws

niet missen Onze update